UDMR susţine noul Cabinet "în anumite condiţii"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, marţi, că Uniunea va susţine condiţionat guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Adăugat: 7 Februarie 2012
Ultima actualizare:7 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kelemen Hunor a declarat că UDMR a decis să menţină coaliţia de guvernare, cu condiţia ca viitorul Guvern să mărească salariile şi pensiile, dacă situaţia economică va permite acest lucru.

"Am stabilit că important este să continuăm cu anumite condiţii această guvernare şi să menţinem coaliţia.Noi considerăm că stabilitatea politică şi economică în 2012, într-un an electoral cu două alegeri, alegeri locale şi parlamentare, este esenţială. Şi această stabilitate poate fi menţinută doar dacă există o guvernare responsabilă, care va asigura, în condiţiile economice financiare cunoscute, creşterea nivelului de trai şi recuperarea pierderilor suferite de fiecare cetăţean", a spus Kelemen Hunor.

UDMR vrea creşterea salariilor şi a pensiilor, în 2012

Preşedintele UDMR a afirmat că după ce se vor face analizele pe primul trimestru al anului, UDMR va solicita şi va discuta despre mărirea salariilor şi pensiilor, însă numai în măsura în care va exista creştere economică.

"Eu sunt convins că vom găsi resursele financiare şi resursele politice în coaliţie, pentru a merge în aceste condiţii mai departe. În programul de guvernare vor mai fi câteva propuneri, se lucrează acum, în acest moment şi dacă acest propuneri vor fi acceptate, atunci sigur că decizia noastră va fi pusă în practică în seara aceasta şi vom înainta premierului desemnat, domnului Mihai-Răzvan Ungureanu şi lista membrilor Cabinetului", a spus Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Avem nevoie de un protocol de funcţionare a coaliţiei

De asemenea, Kelemen Hunor a afirmat că este nevoie să fie încheiat un protocol de funcţionare a coaliţiei, împreună cu premierul desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Noi considerăm că avem nevoie de un protocol de funcţionare a coaliţiei, semnat cu toate formaţiunile politice, cu toate partidele din coaliţie, cu PDL, cu UNPR şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, împreună cu premierul desemnat, în care vom introduce câteva chestiuni foarte punctuale, de la dezvoltarea infrastructurală, până la problemele legate de învăţământ", a adăugat preşedintele UDMR.

El a mai afirmat că în protocol vor fi introduse chestiuni punctuale, cum ar fi "Facultatea de Medicină de la Târgu Mureş, autostrada Transilvania şi la continuarea investiţiilor la lucrările acestei autostrăzi. Nişte lucruri foarte punctuale fără de care nu putem continua şi nu se poate asigura o stabilitate politică", a spus Kelemen Hunor, marţi, la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii UDMR.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
7 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza