UDMR, solidară cu primarul şi viceprimarul din Miercurea Ciuc

UDMR se declară solidară cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Róbert Kálmán Ráduly, şi cu viceprimarul Domokos Szőke, cercetaţi de DNA pentru atribuirea de contracte ilegale în schimbul unor comisioane.

Adăugat: 1 Mai 2015
Ultima actualizare:1 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Lideri UDMR
trimite pe mail

UDMR susţine că primarul şi viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc sunt oameni "devotaţi şi dedicaţi activităţii pe care o desfăşoară în interesul comunităţii locale".

"Uniunea Democrată Maghiară din România îşi exprimă solidaritatea cu liderii administraţiei publice locale ai municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert şi Szoke Domokos, ambii fiind oameni foarte devotaţi şi dedicaţi activităţii pe care o desfăşoară în interesul comunităţii locale", susţine UDMR într-un comunicat de presă.

Uniunea protestează "împotriva hărţuirii" celor doi şi susţine că are încredredere în nevinovăţia lor.

"Protestăm împotriva hărţuirii colegilor noştri, avem încredere în nevinovăţia lor, respectiv în faptul că Parchetul va încheia cât mai curând procedura demarată împotriva lor. Contrar zvonurilor apărute în mass-media, Direcţia Naţională Anticorupţie nu îi suspectează pe Raduly Robert şi Szoke Domokos de luare de mită, de aceea UDMR aşteaptă cât mai curând posibil clarificări în acest sens, respectiv consideră că prezumţia de nevinovăţie este aplicabilă şi în cazul colegilor noştri", se mai arată în comunicatul de presă.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Róbert Kálmán Ráduly, şi viceprimarul Domokos Szőke sunt  plasaţi în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă în cazul celor doi funcţionari.

Ei sunt acuzaţi că au atribuit ilegal contracte publice din 2007 şi până în prezent, în schimbul unor comisioane substanţiale.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza