UDMR și Grupul minorităților au semnat Pactul național inițiat de președintele Iohannis

UDMR şi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale au semnat la Palatul Cotroceni Pactul naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 23 Iulie 2019
Ultima actualizare:23 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: De la stânga la dreapta: Varujan Pambuccian, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor
trimite pe mail

UDMR şi Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale au semnat în această după-amiază la Palatul Cotroceni Pactul naţional iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis după referendumul pe justiţie din 26 mai.

Astfel singurele formaţiuni politice care nu au semnat documentul rămân PSD şi ALDE.

La ceremonie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a promulgat legea privind votul anticipat şi prin corespondenţă pentru românii din străinătate pentru ca fiecare cetăţean să îşi poată exercita dreptul de vot.

Klaus Iohannis: Noua lege introduce votul anticipat, permite votul prin corespondenţă şi reprezintă un prim pas menit să creeze condiţii pentru exercitarea dreptului de vot de către toţi cetăţenii aflaţi la rând şi în secţia de votare chiar şi după ora 21:00. Solicit Guvernului, în special Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Afacerilor Externe, Autorităţii Electorale Permanente şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru punerea în aplicare a legii şi pentru organizarea în bune condiţii a votului.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza