UDMR se prezintă singur la alegerile parlamentare

UDMR mrge pe cont propriu în alegerile de la 9 decembrie şi este dispusă la negocieri cu alte partide numai după alegeri.

Adăugat: 26 Octombrie 2012
Ultima actualizare:26 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UDMR va negocia cu orice formaţiune politică numai după alegerile parlamentare din decembrie, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, vicepreşedintele Uniunii, Borbely Laszlo.

"Noi discutăm cu toată lumea. A ieşit clar din discuţiile de ieri că, după 9 decembrie, dacă sunt unele probleme de strategie, schimbarea constituţiei, reorganizarea teritorială, noi avem datoria, pentru că avem mandatul din partea maghiarimii din România, să discutăm cu oricine", a precizat Borbely.

Vicepreşedintele UDMR a mai precizat că Partidul Civic Maghiar nu va candida în alegerile parlamentare împotriva Uniunii.

El a cerut Partidului Popular Maghiar, să se gândească bine înainte de a-şi anunţa candidaţii, pentru că există pericolul de a diminua şansele electorale atât ale PPM cât şi ale UDMR.

"Eu acelaşi lucru aş vrea să-l comunic şi către celălalt partid (PPMT - n.r.), să se gândească de două-trei ori, nemaivorbind de unii care s-au trezit acum independenţi şi vor să pornească împotriva noastră", a subliniat liderul UDMR.

Marko Bela şi Gyorgy Frunda, cei mai longevivi parlamentari

Cei mai longevivi parlamentari din România, Marko Bela, fostul preşedinte al UDMR, şi Gyorgy Frunda, cărora li se adaugă şi Laszlo Borbely, şi-au înregistrat vineri candidaturile la Biroul Electoral Judeţean Mureş, informează Agerpres.

La Senat din partea UDMR candidează Gyorgy Frunda la Colegiul nr. 1, Marko Bela la Colegiul nr. 2, Csep Eva Andrea, la Colegiul nr. 3 şi Balogh Jozsef, la Colegiul nr. 4.

Pentru Camera Deputaţilor vor candida în Colegiul nr. 1 - Kerekes Karoly, Colegiul nr. 2 - Lokodi Edit Emoke, Colegiul nr. 3 - Dr. Kelemen Atilla, Colegiul nr. 5 - Borbely Laszlo, Colegiul nr. 4 - Fodor József, Colegiul nr. 6 - Gogolak-Hrubecz Csongor, Colegiul nr. 7 - Sallai Imre şi în Colegiul nr. 8 - Eross Csaba.

Vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely a declarat, cu acest prilej, că a fost o competiţie deschisă şi că UDMR a prezentat o echipă puternică pentru alegerile de la 9 decembrie.

"Noi am avut o competiţie deschisă la nivelul UDMR, avem o echipă puternică pe care o propunem. Dar aceasta nu înseamnă că nu stăm de vorbă cu oricine", a declarat presei Laszlo Borbely.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
26 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza