UDMR se pregăteşte pentru intrarea la guvernare

Priorităţile UDMR privind drepturile minorităţilor naţionale, economia şi infrastructura, vor fi punctul de pornire în negocierile cu PSD privind intrarea la guvernare.

Adăugat: 26 Februarie 2014
Ultima actualizare:26 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, președintele UDMR
trimite pe mail

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că în zilele următoare va avea o întâlnire oficială cu premierul Victor Ponta şi cu PSD pentru a discuta despre posibilitatea intrării  la Guvernare a Uniunii.

Liderul Unional afirmă  că până în acest moment UDMR nu a primit propuneri legate de ministere în noul Guvern. 

UDMR va decide la sfârşitul săptămânii mandatul cu care va merge la negocierile cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a mai precizat că în cadrul negocierilor Uniunea va susţine priorităţile sale legate de drepturile minorităţilor naţionale, problemele economice, sociale şi cele privind infrastructura.

Potrivit acestuia, nu s-a intrat în detalii în cadrul convorbirii cu premierul şi nici nu a fost făcută vreo propunere, fiind vorba doar de o invitaţie la discuţii.

Întrebat dacă ar putea să devină vicepremier în noul guvern ce va fi format, Kelemen a răspuns: "Eu am fost ministru, nu calitatea de vicepremier îmi dă în UDMR o oarecare greutate sau în politică. Aceste lucruri pentru mine nu au o miză personală".

Pe de altă parte, el a precizat că cea mai bună variantă pentru asigurarea unei stabilităţi guvernamentale este intrarea în Guvern a UDMR.

"Eu nu neg că varianta cea mai bună, cea mai puternică, ar fi intrarea la guvernare cu miniştri", a mărturisit Kelemen.

PC nu se opune intrării UDMR la guvernare

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat miercuri că nu are nimic împotriva participării UDMR la coaliţia de guvernare.

"Cred că în acest moment ţara are nevoie de stabilitate şi eu, ca lider al PC, nu am absolut nimic împotrivă ca UDMR să facă parte din coaliţia de guvernare", a spus Constantin, la finalul şedinţei de Guvern.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza