UDMR scoate artileria grea. Ultimul avertisment dat PDL înainte de ieşirea de la guvernare

O săptămână - acesta este termenul dat de UDMR pentru rezolvarea problemei Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. În caz contrar, UDMR iese de la guvernare.

Adăugat: 7 Martie 2012
Ultima actualizare:7 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UDMR i-a avertizat  pe colegii din coaliţia de guvernare că nu va putea să continue alături de ei dacă, până luni, nu se va rezolva situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Dacă până săptămâna viitoare nu se va da o hotărâre a Executivului privind înfiinţarea secţiei în limba maghiară  la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, nu vom mai susţine acest guvern, le-au spus  liderii Uniunii colegilor din Coaliţie,  la întâlnirea de marţi seara.

"Univesitatea de Medicină şi Farmacie este o linie roşie pentru noi
. Când o coaliţie nu respectă Legea educaţiei şi programul de guvernare, e foarte dificil să mergem mai departe", a spus vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely.

El a mai spus că UDMR doreşte ca la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie înfiinţate facultăţi în limba maghiară care să permită angajarea de personal specializat şi să echilibreze numărul de cadre didactice, deoarece acum 94 de profesori sunt maghiari şi 268 sunt români.

Marko Bela dă semnalul

Fostul preşedinte al UDMR, actualul vicepremier Marko Bela,  a fost primul care a anunţat că îşi va da demisia dacă situaţia nu se rezolvă.

"Aşteptăm decizia PDL. PDL a cerut un răgaz pentru o consultare în partid. Noi am spus că săptămâna viitoare, marţi, la şedinţa de guvern trebuie să intre hotărârea de guvern ca să putem continua mai departe acest drum împreună. Preşedintele Boc a promis că se va consulta în partid", a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la finalul şediţei de marţi a Coaliţiei.

La ultima şedinţă a conducerii UDMR de la Târgu Mureş, Marko Bela "a pus punctul pe i"  şi a anunţat că îşi va da demisia, iar UDMR va ieşi de la guvernare dacă problema Universităţii  de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş nu se rezolvă.

De altfel, UDMR vrea să încheie un protocol de funcţionare a coaliţiei în care, pe lângă creşterea salariilor şi a pensiilor, problema Uniuversităţii de la Târgu Mureş să fie la loc de cinste.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza