UDMR rupe colabolarea cu PDL la Cluj-Napoca

UDMR a rupt, sâmbătă, protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis, în centrul oraşului, o piaţă volantă pentru producătorii agricoli.

Adăugat: 6 August 2011
Ultima actualizare:7 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras, a declarat, sâmbătă, că "ultima picătură" în relaţiile dintre cele două formaţiuni a fost deschiderea pieţei volante fără consultarea conducerii filialei judeţene a Uniunii.


Mate Andras: Coaliţia pe plan local între UDMR şi PDL nu mai există începând de sâmbătă


"Am venit sâmbătă dimineaţă să constat că nu se înţelege că fără UDMR în Cluj-Napoca se pot lua decizii, dar se duce la fund tot ce înseamnă coaliţie cu PDL. Deschiderea pieţei volante în Piaţa Unirii a fost ultima picătură, după amplasarea plăcuţei cu un citat din Iorga pe statuia lui Matei Corvin, după desfăşurarea unui festival de muzică în urma căruia spaţiul verde al Bisericii Sfântul Mihail a fost transformat în toaletă publică şi alte asemenea decizii în care nu am fost consultaţi”, a explicat Mate Andras.


Reprezentantul UDMR a precizat că formațiunea sa nu este deranjată atât de mult de piaţa volantă în sine, cât de faptul că reprezentanții săi nu au fost consultaţi niciodată în legătură cu aceste evenimente.


Mate Andras: Protocolul s-ar putea reface dacă se respectă unele doleanțe ale comunității magiare


Potrivit acestuia, situaţia de la Cluj-Napoca va fi analizată, luni, în şedinţa de la București a Coaliţiei de guvernare, iar săptămâna viitoare vor avea loc discuţii şi pe plan local cu PDL Cluj.


Liderul UDMR Cluj a precizat că în cadrul discuţiilor pe plan local cu PDL se va cere respectarea unor doleanţe ale comunităţii maghiare, iar dacă acestea vor fi realizate, protocolul s-ar putea reface.


"Vom da termene şi dacă se respectă atunci putem discuta despre o eventuală coaliţie pe viitor. Se poate reface coaliţia dacă se respectă ce s-a promis. Deocamdată asistăm la o lipsă de comunicare", a mai spus Mate Andras.
 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
6 August 2011
Ultima actualizare:
7 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza