UDMR propune introducerea drepturilor minorităţilor în programul PPE

Hunor Kelemen a declarat că UDMR a făcut o serie de propuneri în noile documente programatice ale Partidului Popular European, inclusiv prevederi referitoare la drepturile minorităţilor naţionale.

Adăugat: 11 Octombrie 2012
Ultima actualizare:11 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Hunor Kelemen a precizat , joi, într-o conferinţă de presă că UDMR a propus introducerea în programele  Partidului Popular European prevederi referitoare la drepturile minorităţilor naţionale, adăugând că ar fi prima oară în 20 de ani când apar modificări în program.

"(...)Pentru prima oară va apărea un text despre drepturile minorităţilor din ţările membre ale UE şi din ţările de unde provin partide membre ale PPE. Această propunere se referă la un cadru legislativ privind drepturile minorităţilor naţionale la nivel european şi câteva standarde privind minorităţile naţionale. Trebuie pregătit un document-cadru care va conţine standardele care trebui urmărite, deci pentru prima oară apare în programul de bază al PPE o referire la drepturile minorităţilor naţionale şi la protecţia acestor minorităţi. Este un pas înainte pentru că după 20 de ani este prima dată când se modifică acest program", a declarat Kelemen Hunor.

Hunor Kelemen a declarat că UDMR îl va susţine pe actualul preşedinte al Partidului Popular European, Wilfried Martens, pentru un nou mandat în fruntea celui mai important grup politic din Parlamentul European.

Totodată, el a mai amintit că delegaţii UDMR îl vor susţine pentru un nou mandat şi pe secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Isturiz, iar dacă preşedintele PDL, Vasile Blaga, va candida pentru un mandat de vicepreşedinte, el va putea conta pe susţinerea UDMR.

La Congresul Partidului Popular European care va avea loc în Bucureşti săptămâna viitoare, UDMR va avea 10 delegaţi cu drept de vot.

Tot joi, Consiliul Permanent al UDMR a validat candidaţii Uniunii din 407 de colegii parlamentare, pentru alegerile din 9 decembrie.

Preşedintele UDMR  a spus că, pentru încă 45 de colegii, validarea candidaţilor se va încheia în data de 20 octombrie.

Hunor Kelemen va candida pentru un mandat de deputat în Harghita.

Fostul preşedinte al UDMR, ex-vicepremierul Marko Bela, va candida pentru un mandat de senator în judeţul Mureş, iar vicepreşedintele politic al UDMR, fostul ministrul Laszlo Borbely, va candida pentru un mandat de deputat în judeţul Mureş.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Claudiu Pădurean, Raul Matiş
Adăugat:
11 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza