UDMR nu vrea remaniere guvernamentală

Vicepremierul României, Marko Bela, a afirmat, miercuri, că UDMR nu s-a gândit la remaniere, însă fiecare partid are posibilitatea să decidă dacă vrea să-şi schimbe miniştrii.

Adăugat: 5 Octombrie 2011
Ultima actualizare:5 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marko Bela susţine că miniştrii sau reprezentanţii UDMR din Guvern nu sunt vizaţi de remanierea despre care se tot discută în ultima perioadă.

De asemenea, vicepremierul României consideră că de la sfârşitul anului 2009, treptat a avut loc o remaniere prin schimbarea mai multor miniştri.

"În mers, am avut o anumită remaniere, fiindcă, dacă vă uitaţi la lista Guvernului, veţi vedea că diferă destul de mult faţă de lista iniţială, de la sfârşitul anului 2009. Deci, treptat-treptat, a avut loc o astfel de remaniere şi, din acest punct de vedere, eu nu văd că ar trebui să avem o astfel de schimbare, din punctul nostru de vedere, nicicum; deci, UDMR nu s-a gândit la o astfel de remaniere, dar, fiecare partid are posibilitatea să decidă dacă vrea să-şi schimbe miniştrii", susţine Bela.

În ceea ce priveşte relaţia UDMR-ului cu membri Guvernului, Bela susţine că nu sunt motive de nemulţumire.

"Noi suntem în Guvern, în totalitate, patru - ministrul culturii, ministrul mediului, ministrul sănătăţii şi un vicepremier. Recent, a avut loc o schimbare, dar, nu din motiv că am fi fost nemulţumiţi de ministrul sănătăţii, ci domnia sa a ajuns la concluzia să-şi dea demisia. În acest moment, nu avem nemulţumiri", a declarat vicepremierul României pentru RFI.

În ceea ce priveşte sistemul de vot uninominal, Marko Bela a comentat că UDMR susţine această propunere, întrucât cu actualul sistem am obţinut un "Parlament extrem de defectuos."

"Prin actualul sistem de vot, modificat de acum câţiva ani, am obţinut, din păcate, un Parlament extrem de defectuos. Deci, sunt de acord că acest sistem de vot trebuie urgent modificat, dar, în ceea ce priveşte viziunea noastră, ar trebui să avem în continuare un sistem de vot care asigură o reprezentare proporţională, în Parlamentul României, a tuturor ideologiilor, a tuturor intereselor şi, bineînţeles, din punctul nostru de vedere, o prezenţă proporţională a maghiarilor, atât în Senat, cât şi în Camera Deputaţilor", a conchis Marko Bela.

Într-o întâlnire de taină, conducerea PDL şi liderii din teritoriu au decis, duminică, să-i mandateze pe preşedinte şi pe premier să stabilească remanierea Guvernului.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
5 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza