UDMR "nu poate atinge pragul electoral dacă nu se votează etnic"

Dacă populaţia maghiară nu votează etnic, pragul de 5% nu poate fi atins nici măcar de UDMR, susţine preşedintele PPMT,Biro Zsolt.

Adăugat: 8 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Biro Zsolt, preşedinte PCM
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a declarat  într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă populaţia maghiară nu va vota pe criterii etnice, pragul de 5% nu poate fi atins de nici un partid maghiar, nici măcar de UDMR.

Biro a făcut referire la situaţia inedită apărută în  comunitatea  maghiară, ca urmare a faptului că Partidul Popular Maghiar din Transilvania a pornit în campanie şi şi-a lansat candidaţi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

În condiţiile date, de concurenţă între cele două partide maghiare, Biro a opinat că în judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş, unde sunt colegii în care populaţia maghiară are o pondere de 80% şi chiar peste, eventual pragul alternativ de 6 plus 3 ar putea fi realizat, însă nicidecum pragul de 5%.  

Biro Zsolt a spus că PCM a luat decizia de a nu lansa candidaţi în alegerile parlamentare întrucât a optat pentru o colaborare între toate formaţiunile maghiare, respectiv PCM, PPMT şi UDMR, pentru susţinerea intereselor maghiare.

Preşedintele PCM a arătat că lasă la alegerea membrilor săi de partid să decidă pe cine vor susţine, deşi el, personal, nu este mulţumit nici de Marko Bela, Frunda Gyorgy sau Borbely Laszlo, dar nici de foştii membri ai PCM care candidează pe listele PPMT, respectiv Laszlo Gyorgy, Palosi Csaba şi Olvedi Zsolt.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza