UDMR nu negociază intrarea la guvernare "cât timp există USL"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că nu a primit nicio invitaţie pentru a negocia intrarea la guvernare. În opinia lui, acordul de colaborare dintre PSD, PNL şi UDMR nu mai este de actualitate.

Adăugat: 25 Februarie 2014
Ultima actualizare:25 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu se vor face negocieri privind o eventuală intrare la guvernare, atât timp cât USL există, însă, după ce se va lua o decizie în acest sens, Uniunea va fi deschisă la discuţii.
    
Hunor susţine, totodată, că protocolul semnat în 2012 cu Crin Antonescu şi Victor Ponta nu mai este valabil.
    
"Până când USL există, nu. Este imposibil, fiindcă totuşi există o coaliţie. Cât va mai dura, nu ştiu, eu nu-mi dau seama, dar nu intenţionăm, nici eu şi nici UDMR, să ne introducem singuri în această dispută familială. După ce ei vor lua o decizie, sigur, lucrurile se vor schimba, dar, în acest moment, nu", a spus Kelemen, marţi, la Parlament, întrebat dacă este loc pentru negocieri cu PSD.
    
Preşedintele Uniunii a susţinut că nu a existat până în prezent nicio negociere neoficială cu PSD.

Acordul de colaborare dintre PSD, PNL şi UDMR "nu mai este valabil"
    
Cât priveşte protocolul semnat de UDMR în 2012, cu copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, Kelemen a afirmat că documentul nu mai este valabil.

"Ceea ce am semnat noi în 2012, am semnat în trei, Victor Ponta, Crin Antonescu şi cu mine. Asta înseamnă că acel protocol nu mai este valabil, nu mai e valabil din decembrie 2012, când preşedintele Antonescu nu a dorit să mergem în acele condiţii mai departe. Principiile, în schimb, rămân valabile. Ele pot fi reluate, introduse în discuţii, dar este prea devreme să vorbim despre aşa ceva până când oficial, formal, instituţional există USL. (...) Până când oficial există USL, poziţia corectă şi poziţia noastră a fost şi rămâne: nu discutăm, nu avem ce discuta. Există o majoritate parlamentară, cât va dura, nu ştim", a subliniat el.

După clarificarea situaţiei în USL, "UDMR este deschisă la discuţii şi la dialog"
    
Kelemen Hunor a ţinut să menţioneze că UDMR este deschisă la discuţii şi la dialog, după ce se clarifică situaţia în USL.
    
Despre declaraţia senatorului PSD Ilie Sârbu potrivit căreia acordul semnat în 2012 este încă "în picioare", Kelemen a reiterat că doar principiile lui mai sunt valabile.
    
"Principiile, probabil, fiindcă acordul scris nu are cum să fie în vigoare, fiindcă am semnat în trei şi unul dintre noi trei a refuzat, în 2012, această colaborare. (...) Dar, principiile rămân valabile, bineînţeles", a precizat liderul Uniunii.

Conducerea UDMR ar putea lua o decizie în privinţa intrării sau nu la guvernare la sfârşitul acestei săptămâni, când este programată o întâlnire a Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Menţionăm că, între timp, premierul Victor Ponta a avut marţi discuţii la Guvern cu liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, şi cu preşedintele conservatorilor, Daniel Constantin, pe marginea unei noi structuri guvernamentale.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
25 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza