UDMR nu merge "pe mâna" opoziției

UDMR respinge propunerea opoziției de a vota moțiunea de cenzură, în schimbul păstrării portofoliilor din guverm.

Adăugat: 23 Octombrie 2010
Ultima actualizare:23 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UDMR a respins propunerea partidelor de opoziţie care sunt dispuse ca, în schimbul votului pozitiv al Uniunii la moţiunea de cenzură de săptămâna viitoare, să ofere acestei formaţiuni cel puţin aceleaşi ministere într-un guvern de criză post-moţiune.


Liderul UDMR, Markó Béla, a precizat pentru Radio România Actualități, că Uniunea este angajată într-o coaliţie politică şi are un program de guvernare de respectat. Prin urmare, nu va vota împotriva propriului guvern."O astfel de propunere sugerează că UDMR ar fi dispus pentru orice formulă de guvernare dacă i se oferă anumite funcţii sau anumite poziţii. Nu. Noi, în primul rând, guvernăm pentru aplicarea unor programe şi pentru îndeplinirea unor obiective. UDMR, dacă ar vrea să iasă dintr-o coaliţie, dintr-un guvern, atunci, în mod deschis, am declara acest lucru, am lua o decizie şi am acţiona ca atare", a spus Marko Bela.Oferta PSD către UDMRPSD va avea la începutul săptămânii viitoare negocieri cu UDMR pe tema susţinerii moţiunii de cenzură.


Social-democraţii ar putea propune Uniunii păstrarea posturilor de ministru pe care le ocupă în prezent în schimbul unui vot favorabil la moţiune, susține purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan.


El spune  că la începutul săptămânii viitoare vor avea loc negocieri cu reprezentanţii UDMR şi cu cei ai minorităţilor naţionale pentru susținerea moțiunii de cenzură.Social-democraţii s-ar fi înţeles cu liberalii şi consevatorii să le ofere acestora cel puţin posturile ocupate şi în prezent.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza