UDMR nu este de acord cu Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

Marko Bela susţine că traseismul politic este o problemă "destul de gravă" a vieţii politice şi se pronunţă împotriva Ordonanţei de Guvern care permite primarilor să opteze, în termen de 45 de zile, pentru un partid.

Adăugat: 29 August 2014
Ultima actualizare:29 August 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul grupului senatorial al UDMR, Marko Bela, susţine că formaţiunea politică din care face parte nu este de acord cu ordonanţa de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, adoptată de Guvern, punctând că nu era necesară o astfel de măsură.

"Nu numai că nu era necesară, dar vă spun sincer că nici nu înţeleg de ce ar fi acest lucru spre beneficiul guvernanţilor, dacă în următoarele 45 de zile, primarii sau consilierii vor avea posibilitatea să treacă într-un alt partid şi eventual astfel se speră o majoritate mai consistentă în unele unităţi administrativ-teritoriale, în unele Consilii Locale sau Judeţene, pentru Coaliţia guvernamentală. Acest lucru se obţine prin alegeri. Am avut alegeri în 2012 şi vom avea alegeri peste doi ani şi atunci cu toţi vor avea posibilitatea să voteze pentru un anumit partid", a declarat, vineri, fostul preşedinte al UDMR, la RFI.

În opinia sa, traseismul politic al diferiţilor politicieni, inclusiv în Parlament, "este o problemă destul de gravă".

"Traseismul politic, migraţia diferiţilor politicieni, inclusiv în Parlament este o problemă destul de gravă a vieţii noastre politice şi în general a vieţii noastre publice, pentru că, după părerea mea, demonstrează că la noi nu există programe de partid foarte coerente, prin care o anumită persoană, un anumit politician să-şi găsească rostul şi să se apuce de fapt de politică", a afirmat senatorul UDMR.

Guvernul a aprobat joi, Ordonanţa de Urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza