UDMR Mureş organizează Ziua Maghiarilor în 92 de localităţi

Manifestarea centrală prilejuită de sărbătorirea revoluţiei ungare de la 1848 şi a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, este programată la monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş.

Adăugat: 14 Martie 2013
Ultima actualizare:14 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vineri, 15 martie, UDMR Mureş va organiza manifestări prilejuite de sărbătorirea revoluţiei ungare de la 1848 şi a Zilei Maghiarilor de Pretutindeni în 92 de localităţi din judeţul Mureş.

Manifestarea centrală este programată la monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, cu un program artistic care va începe la ora 15.00, după care, de la ora 16.00, vor urma depuneri de coroane şi alocuţiuni ale celor prezenţi, printre care şi vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo.

Deputatul UDMR va mai fi prezent la manifestările organizate de UDMR în localităţile Neaua - ora 11.00, Miercurea Nirajului - ora 12.00 şi Livezeni - ora 13.00.

Pentru manifestările din 15 martie, comisia de avizare din cadrul primăriei Târgu Mureş nu a permis UDMR participarea cu husari călări, întrucât în Codul Rutier se prevede că e interzisă participarea cu animale, cai de tracţiune sau călări, în oraşe, municipii, drumuri naţionale sau pe autostrăzi.

De cealaltă parte, filiala Mureş a Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania va organiza o manifestare separat de UDMR, la statuia poetului Petofi Sandor din Târgu Mureş, între orele 14.00 şi 15.00.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a precizat că manifestarea centrală a formaţiunii sale va avea loc într-o localitate din judeţul Covasna.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza