UDMR intră în guvern cu doi miniştri şi 14 secretari de stat

UDMR va avea în viitorul guvern un post de vicepremier, Ministerul Culturii, Ministerul Mediului şi 14 secretari de stat

Adăugat: 3 Martie 2014
Ultima actualizare:3 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liderul UDMR, Kelemen Hunor
trimite pe mail

UDMR a negociat cu USD două ministere - Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier care vor fi ocupate de Kelemen Hunor şi Ministerul Mediului, pentru care este propus Attila Korodi.

Totodată, UDMR a primit şi 14 poziţii de secretar de stat în viitorul guvern.

"Azi (n.r. luni) am stabilit că vom avea două  ministere şi funcţia de vicepremier, aşa cum era normal, cum toate partidele componente ale USD au un vicepremier şi UDMR va avea un vicepremeier", a anunţat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după negocierile cu premierul Victor Ponta privind componenţa viitorului guvern.

Liderul UDMR a subliniat că acordul politic semnat cu UDMR nu adaugă nici un capitol nou la programul de guvernare, astfel că Guvernul va merge mai departe cu programul de guvernare votat de Parlament în 2012.

"Am acceptat să mergem mai departe cu programul de guvernare votat de Parlament în 2012. Acordul politic nu adaugă nimic la programul de guvernare", a spus Kelemen Hunor.

PP-DD nu intră în Guvern, "în condiţiile în care UDMR intră la guvernare"

Primul ministru Victor Ponta a discutat cu la grupul PP-DD principalele obiective de guvernare şi s-a arătat deschis la dialog.
    
"E vorba de un vot pentru schimbarea structurii Guvernului. Am prezentat principalele obiective de guvernare. Am spus că Guvernul, indiferent dacă reprezintă o anumită majoritate, e responsabil în faţa întregului Parlament şi eu şi miniştrii vom răspunde de fiecare dată la solicitările grupului PPDD când e vorba de legi importante. Dacă asta înseamnă ca grupul PPDD să sprijine şi mâine la vot, şi mai bine, dacă nu, oricum rămâne exact aceeaşi deschidere şi aceeaşi capacitate de dialog din partea mea", a spus, luni, Ponta.

La rândul său, preşedintele PP-DD Simona Man a arătat că partidul va rămâne în opoziţie, în condiţiile în care UDMR intră la guvernare.
    
"Premierul ne-a prezentat situaţia actuală, merge la guvernare cu UDMR, noi rămânem cum am anunţat, în opoziţie şi aşteptăm următoarea remaniere", a spus Man.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza