UDMR, încurcată de PPMT și PCM la alegeri

PPMT şi PCM încurcă UDMR, pentru că voturile luate de ei se redistribuie către câştigător, probabil USL, susține Gyorgy Frunda.

Adăugat: 27 Octombrie 2012
Ultima actualizare:27 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda afirmă că declaraţiile liderilor PPMT privind posibilitatea atingerii de către acest partid a pragului alternativ sunt false, el susţinând că PPMT şi PCM încurcă UDMR, iar voturile pe care le vor lua acestea se vor redistribui către câştigătorul alegerilor, probabil USL.

Frunda a declarat, sâmbătă, că reprezentanţii PPMT "încearcă să-i inducă în eroare pe oameni" vorbind despre posiblitatea atingerii de către această formaţiune a pragului alternativ, ceea ce nu este corect.

"Susţinerea lor e falsă, în primul rând. Legea asigură acest prag alternativ organizaţiilor minorităţilor naţionale în situaţia în care nu trec de pragul de cinci la sută. Deci dacă am trecut de cinci la sută, ei nu mai pot obţine acest prag alternativ. Dacă nimeni nu trece de cinci la sută, atunci o singură organizaţie a minorităţilor naţionale beneficiază de acest prag, de această reprezentare alternativă - cei care obţin cele mai multe voturi", susține Frunda.

El a afirmat că participarea PPMT şi a PCM la alegerile generale "încurcă" UDMR, întrucât votanţii lor "strică proporţia", iar voturile pe care le vor lua cele două partide maghiare se vor redistribui către câştigătorul alegerilor, probabil USL.

"Ne încurcă. Ne încurcă nu pentru că ne vor lua voturi, după părerea mea cei care votează PPMT sau PCM, oamenii aceia nicicum nu ne votează pe noi, pe reprezentanţii UDMR. Dar prin participare la vot strică proporţia, raportul de forţe, ne ia din X la sută cât obţinem", a declarat Frunda.

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, susţinea, în 7 octombrie, că formaţiunea va intra în Parlament prin atingerea pragului electoral alternativ.

Toro T. Tibor declara, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că UDMR dezinformează populaţia şi că nu există riscul ca maghiarii din România să nu aibă reprezentanţi în Parlament ca urmare a pragului electoral alternativ.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza