UDMR i-a decorat pe foștii parlamentari cu "Bradul de argint"

UDMR a oferit distinţia "Bradul de argint" senatorilor şi deputaţilor Uniunii care s-au retras de pe scena politică.

Adăugat: 29 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Marko Bela, fosrt președinte al UDMR, decorat cu "Bradul de Argint"
trimite pe mail

Fostul preşedinte UDMR, Marko Bela, senatori şi deputaţi ai Uniunii care nu au mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar şi au decis să se retragă de pe scena politică au fost  decoraţi cu "Bradul de Argint".

Prin această distincţie UDMR îşi exprimă recunoştinţa faţă de activitatea celor care s-au implicat în dezvoltarea şi păstrarea identităţii comunităţii maghiare şi în realizarea obiectivelor asumate de Uniune în programul său. Ceremonia a avut loc la Târgu Mureş unde s-a desfăşurat, ieri, Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

"Condiţia supravieţuirii, perpetuării unei minorităţi naţionale, este legată de existenţa oamenilor care, prin munca lor de zi cu zi, în domeniul în care ei activează, se află mereu în slujba binelui comun, al comunităţilor locale. Ei sunt eroii zilelor noastre, cei care îşi asumă responsabilitatea protejării şi perpetuării valorilor şi culturii maghiare.  Ei sunt cei care ştiu că, în 2017, indiferenţa şi dezbinarea sunt cele mai mari provocări cu care trebuie să se confrunte membrii comunităţii noastre şi ne avertizează, totodată, că perpetuarea este singura opţiune viabilă pentru noi, dar şi pentru tânăra generaţie. Prin urmare, este esenţial să le mulţumim pentru tot ce fac pentru noi, să îi nominalizăm şi să le reţinem meritele", a afirmat Kelemen Hunor, la ceremonia de înmânare a distincţiilor.

Distincţia "Bradul de Argint" a fost înmânată pentru prima dată în anul 2002.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza