UDMR deschide seria lansărilor candidaţilor la europarlamentare

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a susţinut că este în interesul comunităţii maghiare să aibă cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul de la Bruxelles şi a făcut un apel la solidaritate.

Adăugat: 29 Martie 2014
Ultima actualizare:29 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liderii UDMR: Kelemen Hunor, Marko Bela, Laszlo Borbely
trimite pe mail

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut un apel la etnicii maghiari din România, să iasă la vot în număr mare, astfel încât să aibă cât mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul European.

"Trebuie să ne concentrăm asupra mobilizării, trebuie să ne organizăm în aşa fel, încât prezenţa la vot să fie mare, pe 25 mai, ca să putem trimite doi-trei parlamentari în Parlamentul European, în grupul Partidului Popular European, fiindcă noi considerăm că prezenţa noastră este extrem de importantă pentru comunitatea maghiară şi pentru România, aşa cum este foarte importantă prezenţa noastră şi în Parlamentul României, şi la nivelul autorităţilor locale; şi, din punct de vedere politic, este ziua cea mai importantă pentru comunitatea maghiară", a spus Hunor, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.

În context, el a amintit că se împlinesc 25 de ani de când UDMR şi-a asumat sarcina de a apăra drepturile maghiarilor şi de a ţine unită comunitatea.

"Noi am luptat pentru ca cultura şi identitatea să fie respectate. Am negociat în Parlament, în stradă, am ridicat vocea şi la Putere şi în Opoziţie civilizat şi am demonstrat că putem lupta pentru fiecare maghiar", a arătat liderul UDMR, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori.

Kelemen Hunor a subliniat că, dacă maghiarii nu se vor prezenta la vot, locurile vor fi ocupate de candidaţii aflaţi pe listele partidelor româneşti.

Campania de lansare a candidaţilor a avut loc în Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc, unde au fost afişate bannere scrise în limba maghiară cu sloganurile "Ardealul în Europa" şi "Interesele maghiarilor la Bruxelles".

Europarlamentarii Iuliu Winkler şi Sogor Csaba ocupă primele două poziţii pe lista UDMR pentru Parlamentul European şi sunt urmaţi de Vincze Lorant, Hegedus Csilla şi Antal Lorant.

În cadrul ceremoniei au fost intonate imnul secuiesc, cel al Ungariei, al Uniunii Europene şi imnul de campanie "Tulipan, tulipan", care în româneşte se tradzce "Lalea, lalea" şi face referire la sigla UDMR.
 Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
29 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza