UDMR dă curs invitaţiei la dialog a USL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că Uniunea va da curs invitaţiei la dialog lansată de USL pe teme de interes.

Adăugat: 15 Iulie 2011
Ultima actualizare:15 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Kelemen Hunor a explicat, joi seară, la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că Uniunea s-a pronunţat de fiecare dată pentru un dialog politic permanent.


"În iunie am primit o scrisoare de la co-preşedinţii USL la care vom răspunde în scris. Noi am susţinut dialogul permanent cu toate forţele politice, inclusiv cu partidele din opoziţie. Noi, de fiecare dată am fost şi vom rămâne pentru un dialog politic permanent”, a declarat Kelemen Hunor.


Kelemen Hunor a confirmat că au mai avut loc discuţii cu opoziţia şi că acestea vor continua.


”Sunt subiecte care fără o înţelegere în clasa politică nu pot fi puse în aplicare - amendarea Constituţiei, legile electorale, lărgirea drepturilor minorităţilor naţionale - şi vom răspunde în scris la acea scrisoare de la copreşedinţii USL. Au fost întâlniri şi până acuma; vor fi şi în continuare. Dialogul nimănui nu a stricat viaţa şi ziua”, a subliniat Kelemen Hunor.


PSD salută decizia UDMR


Întrebat dacă USL va accepta varianta de reorganizare administrativ-teritorială propusă de UDMR şi unele chestiuni privind statutul minorităţilor, preşedintele social-democrat, Victor Ponta, a declarat pentru RRA că nu trebuie făcute compromisuri de către niciuna din părţi.


Liderul PSD şi-a exprimat convingerea că USL şi UDMR vor găsi soluţii comune pentru evitarea discuţiilor tensionate.


”Noi vrem să obţinem o majoritate împreună cu UDMR-ul, referitoare la cele trei puncte, şi anume la revizuirea Constituţiei, la legile electorale şi la situaţia drepturilor minorităţilor, pentru că sunt subiecte care sunt valabile nu doar într-o lună sau în şase luni, ci sunt valabile în următorii ani de acum încolo”, a declarat Victor Ponta.Autor:
Rador
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
15 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza