UDMR consideră că bugetul pe 2016 "e făcut în grabă"

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, Borbely Laszlo, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că bugetul pentru 2016 este făcut în grabă.

Adăugat: 10 Decembrie 2015
Ultima actualizare:10 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Laszlo Borbely, deputat UDMR
trimite pe mail

Acesta a precizat că grupul parlamentar al UDMR va discuta pe marginea acestuia şi va decide ce atitudine va avea la votul final din Parlamentul României.

Borbely a criticat graba cu care s-a făcut bugetul, arătând că se doreşte ca votul final în parlament să se dea miercurea viitoare, în condiţiile în care proiectul de buget a fost înaintat ieri seară legislativului, iar parlamentarii ar fi trebuit să aibă timp să studieze cu atenţie acest document.

Deputatul a arătat că, la propunerea UDMR, în buget s-a revenit la posibilitatea ca anumite bugete ale autorităţilor locale să poată fi echilibrate de consiliile judeţene în limita a circa 20%, astfel încât să se evite situaţiile de anul trecut, când unele autorităţi locale au primit foarte mult, altele foarte puţin, iar unele nu-şi mai puteau plăti salariile.

De asemenea, UDMR a propus şi a obţinut ca judeţele să primească mai mulţi bani pentru infrastructura locală, iar asociaţiile minorităţilor naţionale să primească cu 3% mai mulţi bani.

La conferinţa de presă de azi, liderul UDMR a adus în discuţie şi aşa numita "depolitizare" a structurilor administrative la anumite nivele, conform propunerii făcută de premierul Dacian Cioloş.

Borbely Laszlo e de părere că acest deziderat va funcţiona doar dacă evaluările vor fi efectuate de comisii independente, care să nu ţină cont de alte criterii decât de criteriul profesionalizării.

Borbely a mai spus că aceste comisii ar trebui formate din specialişti şi nu din politicieni, pentru a se evita situaţiile în care anumite persoane să fie numite în urma discuţiilor purtate în culise, informează corespondentul RRA, Raul Matiş. Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza