UDMR condamnă acţiunile agresive împotriva lui Asztalos Csaba

UDMR îndeamnă la declaraţii echilibrate şi convieţuire paşnică, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a fost ameninţat.

Adăugat: 16 Octombrie 2012
Ultima actualizare:16 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UDMR condamnă acţiunea agresivă comisă împotriva lui Asztalos Csaba,  preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a fost ameninţat săptămâna trecută pe stradă de patru bărbaţi necunoscuţi şi îl asigură pe acesta de solidaritatea Uniunii.

Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor,  consideră îngrijorătoare atmosfera antimaghiară creată în ultima vreme de fanii de fotbal huligani.

El adresează un apel tuturor "actanţilor"  politici să facă declaraţii echilibrate şi să îndemne la convieţuire paşnică.

Patru bărbaţi l-au interpelat pe Asztalos Csaba pe stradă, săptămâna trecută,  ameninţându-l şi adresându-i cuvinte jignitoare.

Preşedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminării a depus o plângere la Poliţie  împotriva unor făptaşi necunoscuţi.

Uniunea Democrată Maghiară din România are încredere că Poliţia va începe în curând cercetările în acest caz, şi că făptuitorii vor fi identificaţi şi traşi la răspundere.

Uniunea consideră că ceea ce i s-a întâmplat lui Asztalos Csaba este de neîngăduit şi inacceptabil şi îşi exprimă totodată deplina solidaritatea cu el.

Comunicatul integral UDMRAutor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza