UDMR analizează variantele politice pentru perioada următoare

UDMR analizează rezultatele alegerilor şi îşi stabileşte strategia pentru viitoarea perioadă.

Adăugat: 27 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

UPDATE Membrii Consiliului Permanent al UDMR s-au întrunit la Cluj Naoica în sediul prezidiului executiv.

Ei discută pentru prima dată după cele două tururi de scrutin despre poziţia pe care UDMR trebuie să şi-o asume în cadrul coaliţiei guvernamentale, dacă UDMR rămâne în această coaliţie.

Există până acum informaţii care arată că foarte mulţi dintre liderii UDMR optează pentru păstrarea actualei coaliţii. Încă nu a fost luată o decizie oficială în acest sens, transmite corespondentul RRA, Claudiu Pădurean.

Potrivit preşedintelui formaţiunii, Kelemen Hunor, până în prezent nu au existat discuţii referitoare la o eventuală alianţă cu Partidul Naţional Liberal, iar în acest moment nu se pune problema ieşirii de la guvernare.

El a reamintit că există un acord de coaliţie până în 2016 şi a subliniat că decizia UDMR nu are legătură nici cu PSD, nici cu PNL, ci ar urmări întărirea electoratului pentru alegerile parlamentare de peste doi ani.

Recent, Hunor declara că,  dacă dacă guvernarea nu oferă beneficii oamenilor și comunităților nu are rost ca UDMR să rămâne la guvernare pentru oameni.

"Guvernarea pentru noi şi pentru mine niciodată nu a fost un scop în sine, este o posibilitate, este un instrument pentru a pune în aplicare un proiect politic, un program politic sau parte dintr-un proiect politic. (...) Într-un an electoral, nici guvernarea nu e foarte-foarte strălucită nici pentru noi, nici pentru alţii. Deci, vom face o analiză şi, dacă guvernarea nu este pentru oameni, nu este pentru comunităţi, atunci nu are rost să stăm la guvernare, dacă nu poţi să aduci beneficii pentru oameni", a precizat liderul UDMR.

Potrivit acestuia, până în prezent nu au existat discuții cu PNL privind o nouă majoritate.

Liderul senatorilor UDMR, Markó Béla, declara anterior că în cadrul Uniunii se va discuta, astăzi, de principiu, despre o nouă majoritate cu PNL.

Nemulţumiri legate de guvernare

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely a precizat că în rândul UDMR există şi unele nemulţumiri legate de participarea la coaliţia guvernamentală, dar că există şi realizări alături de partenerii din coaliţie în folosul cetăţenilor.

"Colegii ştiu, de fapt, că avem şi unele nemulţumiri. Vă aduc aminte că domnul Kelemen Hunor, în luna iulie, şi-a dat demisia din funcţia de ministru, ca să vă spun un exemplu. Deci cred că e bine analizăm aceste lucruri, nu e bine să decizi pripit fără o analiză amănunţită şi eu sper că mâine vom avea timpul să ascultăm argumentele fiecăruia din Consiliu şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză", a afirmat acesta.
 Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza