UDMR analizează intrarea la guvernare

Condiţiile UDMR pentru intrarea la guvernare sunt: problemele minorităţilor, chestiunile economice şi cele care ţin de infrastructură.

Adăugat: 28 Februarie 2014
Ultima actualizare:28 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Lideri UDMR de la stânga la dreapta: Kelemen Hunor, Marko Bela, Laszlo Borbely
trimite pe mail

UDMR începe, vineri, o serie de discuţii în interiorul formaţiunii cu privire la participarea la guvernare, după retragerea liberalilor.

O decizie în acest sens ar putea fi luată luni. 

Înaintea consiliului reprezentanţilor unionali de sâmbătă, în care se va discuta intrarea sau nu la guvernare a UDMR, liderii Uniunii se consultă cu reprezentanţii din teritoriu şi le cer să cântărească bine toate opţiunile.

"Sunt trei posibilităţi: ori rămânem în opoziţie - mai puţin probabilă această opţiune - ori intrăm la guvernare, şi a treia, undeva la mijloc, este susţinerea unui guvern din Parlament. Noi am discutat cu organizaţiile teritoriale, vom avea o şedinţă, avem un pachet despre care vrem să discutăm cu PSD", a spus preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. 

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat  că experienţa ultimelor două decenii a dovedit că fără prezenţa UDMR la guvernare nu există progres în ţară şi nu se adoptă reforme.

Totodată, el spus că UDMR are o echipă care stabileşte condiţiile de intrare la guvernare, fiind identificate trei probleme: cele care ţin de minorităţi, cele care ţin de întreaga societate, economic şi social, precum şi cele care ţin de infrastructură.

Premierul Victor Ponta a anunţat că lista noului guvern va fi prezentată luni.

Dacă lucrurile merg bine, el a precizat că tot atunci vor fi semnate protocoalele de colaborare cu UDMR şi cu Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Victor Ponta a dat asigurări că viitorul cabinet va continua programul USL.

"Acest guvern îşi va duce la bun sfârşit mandatul, atâta timp cât va avea sprijinul parlamentului şi atâta timp cât va aplica programul cu care am candidat în alegeri, alături de dl Crin Antonescu. Nu îl schimbăm, acel program şi cred că ăsta e cel mai important lucru pentru cei care ne-au votat", a spus  Victor Ponta.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza