UDMR: A crescut interesul faţă de temele europene

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susţine că, dacă până în 2013 exista o creştere a euroscepticismului, acum interesul oamenilor faţă de temele europene a crescut.

Adăugat: 23 Mai 2014
Ultima actualizare:23 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR
trimite pe mail

UDMR a decis chiar de la începutul campaniei electorale să abordeze teme europene de interes pentru cetăţeni, spunea la Oradea preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

"Când te prezinţi la europarlamentare e bine să introduci subiecte europene. Din 2007 până  2012-2013, a existat o oarecare creştere a euroscepticismului. Aşteptările erau mari, realizările nu erau de fiecare dată pe măsură, dar în acelaşi timp am constatat de anul trecut că a crescut interesul oamenilor faţă de soarta noastră europeană şi temele europene", a spus Kelemen Hunor.

Ponta: Avem candidaţi care ne fac cinste la Bruxelles

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a mers la Sibiu pentru a susţine candidaţii alianţei la europarlamentare.

El i-a îndemnat pe români să vină la vot şi să aleagă oamenii care îi vor reprezenta cu adevărat în Parlamentul European.

"Avem o listă de candidaţi, oameni cu care eu mă mândresc şi cu care cred că şi dumneavoastră vă mândriţi. Şi Corina Creţu, şi Ecaterina Andronescu, şi Puiu Paşcu, toţi cei pe care noi i-am propus pe listă sunt oameni care au făcut ceva în viaţă, oameni care ne reprezintă cu mândrie şi oameni care o să ne facă cinste la Bruxelles şi la Strasbourg", a spus Victor Ponta.

PNL, mai mobilizat decât la orice alegeri

PNL se prezintă la alegerile europarlamentare mai motivat şi mai mobilizat ca oricând, a afirmat la Slatina preşedintele partidului, Crin  Antonescu.

"În aceste alegeri, Partidul Naţional Liberal este mai mobilizat şi mai determinat decât la oricare alte alegeri la care el a participat. Acesta este un lucru bun, care arată vigoarea acestui partid şi care la 25 mai îşi va spune cuvântul şi în rezultatul pe care îl vom avea", susţine Crin Antonescu.

Tomac: Singurul mod de sancţionare a clasei politice este votul

Alegerile de duminică reprezintă şi un test pentru democraţia românească, iar partidul Mişcarea Populară se prezintă cu o listă de canidaţi ce merită votul românilor, spunea la Iaşi preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac. 

"Alegerile europarlamentare sunt un test extrem de important pentru democraţia românească. De altfel, îndemnul nostru este către toţi cetăţenii de bună-credinţă care sunt preocupaţi de prezentul şi viitorul României să se prezinte la vot pe 25 mai, pentru că este singurul mod prin care pot sancţiona clasa politică, prin acest mecanism democratic cum este votul", a declarat Tomac.

PDL: Avem cea mai bună listă de candidaţi

PDL este pregătit pentru alegerile de la 25 mai şi are încredere că oamenii vor aprecia calitatea candidaţilor propuşi de acest partid să reprezinte România în forul european, declara la Iaşi şeful de campanie al democrat-liberalilor, Gheorghe Flutur.

"Avem cea mai bună listă de candidaţi pentru Parlamentul European. Şi Theodor Stolojan, cap de listă, şi Monica Macovei, Traian Ungureanu, Mariejean Marinescu, dar şi ceilalţi colegi care candidează sunt apreciaţi în comunităţile lor şi cei care au avut un mandat de europarlamentar au avut cea mai bună performanţă. Şi mă bazez pe capacitatea oamenilor noştri de a se mobiliza şi de a convinge electoratul să vină la vot", susţine Gheorghe Flutur.

"Europa în fiecare casă" este sloganul PDL la europarlamentare.   

Diaconu vrea ca cetăţeanul să fie egal cu statul

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent, îşi doreşte ca cetăţeanul să fie egal cu statul şi acesta a fost mesajul pe care l-a transmis oamenilor din Mizil, dar şi românilor cu care a discutat cu prilejul turneului electoral prin ţară.

"Tema mea pricipală este, aşa cum a început această poveste, un abuz asupra unui cetăţean care sunt eu. Dacă asta a fost tema de start, tema mea, dacă va fi ca pe 25 să am un mandat din partea lor, este să mă ocup de abuzurile care se fac împotriva cetăţenilor români în ţară şi în afara sa. Adică visul meu este ca cetăţeanul să fie egal cu statul. Dacă e să fim parteneri, trebuie să fim egali", a susţinut Mircea Diaconu.

Agena zilei

Vineri, în ultima zi de campanie elecorală, echipa PDL în frunte cu preşedintele Vasile Blaga va petrece o zi cu bucureştenii. Vor avea loc simultan mai multe acţiuni electorale în cele şase sectoare ale capitalei.

Partidul Mişcarea Populară marchează ultima zi de campanie prin întâlniri cu bucureştenii într-un marş electoral pe biciclete.   

Candidaţii alianţei PSD-UNPR-PC încheie campania electorală la Timişoara, iar preşedintele PSD, Victor Ponta, merge în judeţul Mureş.   

UDMR organizează la Sfântu Gheorghe o conferinţă de presă la care participă preşedintele Kelemen Hunor şi candidaţii formaţiunii.   

Canidatul PNL Renate Weber are programată o conferinţă de presă în capitală.   

PRM organizează în Bucureşti de la ora 13:00 un miting electoral. Punct de plecare: Bulevardul Magheru.

Actorul Mircea Diaconu, candidat independent, ajunge la Urziceni şi apoi la Ploieşti şi-şi încheie turneul electoral în Piaţa Victoriei din Bucureşti, care a fost şi punct de plecare.   

Peter Costea, candidat independent, se întâlneşte cu alegătorii din municipiul Craiova, iar Forţa Civică încheie această campanie la Iaşi.   Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
23 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza