Ucraina speră să redeschidă nouă coridoare umanitare

Ucraina speră să redeschidă astăzi nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din oraşele asediate.

Adăugat: 18 Martie 2022
Ultima actualizare:18 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Doar 3.800 de oameni au reuşit ieri să se pună la adăpost faţă de cei 60.000 din ziua precedentă.

Mulţi dintre refugiaţii din estul şi centrul Ucrainei trec prin regiunea Cernăuţi, care continuă să fie un punct esenţial şi pentru distribuirea de ajutoare.

Potrivit trimisului nostru, oraşul a fost ferit până acum de atacurile ruseşti, dar sirenele sună zilnic, iar oamenii sunt îngrijoraţi că războiul ar putea ajunge şi la ei.

Ilie Pintea a stat de vorbă cu şeful administraţiei militare regionale, Serghei Osaciuk.

Serghei Osaciuk: Vreau să spun că distanţa faţă de sursa agresiunii militare ruseşti este destul de mare. De aceea, noi nu considerăm şi nici nu prognozăm o ameninţare în ceea ce priveşte o invazie a forţelor militare terestre într-o perspectivă apropiată. Pericolul cel mai mare este în exclusivitate spaţiul aerian ucrainean, care nu este închis, şi posibilele bombardamente sau atacuri cu rachete. Deocamdată, aici este activ sistemul de apărare antiaeriană şi avem sisteme precise de radiolocaţie, iar în Ivano-Frankivsk se află o escadrilă de avioane de luptă capabilă să intercepteze eventualele pericole aeriene. Bombardamentele armatei ruse au ajuns până la Vinita, oraş aflat la 200 de km de Cernăuţi, unde a fost distrus un aeroport militar, dar şi turnul de televiziune care asigura transmisia mai multori posturi regionale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza