Ucraina: Peste 200 de atacuri ale forţelor ruse asupra unor obiective din Ucraina

Potrivit declaraţiilor oficiale ruse, Moscova are ca obiectiv un statut neutru Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi eliminarea naziştilor, care, în opinia sa, se află în această ţară.

Adăugat: 24 Februarie 2022
Ultima actualizare:24 Februarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres. Arhiva
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 februarie, ora 16:01) - Emisiunea: "Radiojurnal" - Realizator: Mira Gomboş - Peste 200 de atacuri ale forţelor ruse asupra unor obiective din Ucraina au avut astăzi loc în cadrul invaziei declanşate la primele ore ale dimineţii, anunţă poliţia ucraineană.

Potrivit declaraţiilor oficiale ruse, Moscova are ca obiectiv un statut neutru Ucrainei, demilitarizarea acesteia şi eliminarea naziştilor, care, în opinia sa, se află în această ţară.

Se duc lupte grele de dimineaţă, forţele ucrainene ripostează şi sunt pierderi de ambele părţi.

Ultimele informaţii transmise de Agenţia Naţională Ucraineană de Stat - Ukrinform - arată, citând surse guvernamentale, că 18 persoane ar fi fost ucise de tiruri ruseşti aeriene în regiunea Odessa.

Tot ea transmite că, acum o oră, un avion militar ucrainean a fost doborât în regiunea Kiev şi cinci oameni au fost ucişi, potrivit serviciilor de urgenţă din capitala Ucrainei.

Pe de altă parte, un al şaptelea avion militar rusesc ar fi fost doborât azi de formele ucrainene în regiunea Luhansk, iar forţele invadatoare ruse ar continua să aibă pierderi, potrivit unor surse militare ucrainene care au postat informaţii pe Facebook, citate de agenţia de ştiri Ukrinform.

Un consilier prezidenţial de la Kiev a declarat pentru agenţia Reuters că Ucraina a luptat azi cu forţele ruse practic de-a lungul întregii graniţe şi că există temeri privind incursiunea, în scurt timp, a forţelor ruse în districtul guvernamental din Kiev.

Între timp, au apărut şi la Moscova informaţii despre situaţia din teren, după ofensiva lansată astăzi dimineaţă în Ucraina, informaţii pe care le vom difuza pe parcursul zilei.Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza