TVA ar putea fi redusă pentru mai multe lucrări şi servicii agricole

Plantarea şi defrişarea plantaţiilor viticole şi pomicole, instalarea sistemelor de protecţie antigrindină sau a celor de irigare, sunt activități pentru care TVA ar putea fi redusă.

Adăugat: 7 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Taxa pe Valoare Adăugată ar putea fi redusă pentru mai multe lucrări şi servicii agricole de la 19 la 9%, potrivit unui ordin comun al Ministerelor Agriculturii şi Finanţelor.

Printre acestea se numără plantarea şi defrişarea plantaţiilor viticole şi pomicole, instalarea sistemelor de protecţie antigrindină sau a celor de irigare.

"Ar trebui să amintim că, încă din 2016, serviciile prestate în domeniul agricol, cum ar fi: aratul, semănatul, discuitul, chiar şi tunsul oilor, când sunt prestate de către o socieate sau de un PFA înregistrat în scopuri de TVA se vor factura cu 9%. Acum este pus deocamdată pe site-ul Ministerului de Finanţe, ca şi proiect, şi vom dezvolta mai exact forma finală. După ce se publică în Monitorul Oficial, se propune să se extindă cu încă 10, undeva la un 42 de servicii din domeniul agricol. Sunt nişte servcii mai de nişă, acestea noi propuse, cum ar fi analiza genetică, cum ar fi nişte baze de date, cum ar fi zona aceasta de explorări funciare", a spus Adrian Benţa, consultant fiscal.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza