TURCIA: 265 de morți, 1440 de raniți. Tarom reia zborurile spre Istanbul

Ultimul bilanț: 265 morți, 1.440 răniți și 2.839 arestări în rândul militarilor. TAROM reia zborurile spre Istanbul, începând cu ora 16.00.

Adăugat: 16 Iulie 2016
Ultima actualizare:16 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Compania TAROM va opera zborul RO 263/4, cu plecare la ora 16:25, către Istanbul, iar la întoarcere vor fi preluați pasagerii cursei RO 262, care trebuia să ajungă la București la ora 11:55. 

Zborurile Turkish Airlines vor fi reluate în regim normal sâmbătă la ora 11,00 GMT, a declarat președintele companiei aeriene turce pentru CNN Turk.

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că aproximativ 200 de români sunt pe aeroportul din Istanbul și a amintit că MAE a creat o celulă de criză, în contextul tentativei de lovitură de stat din Turcia.

El a amintit că românilor li se va asigura asistență în ceea ce privește întoarcerea în țară. "Odată ce se poate decola sau ateriza pe aeroport, imediat se vor lua măsurile necesare pentru a fi transportați cetățenii români în țară", a adăugat șeful diplomației române.

Lazăr Comănescu a spus că, din informațiile actuale, nu există cetățeni români care să fi fost victime în Turcia.

"Echipa Consulatului General al României la Istanbul care s-a deplasat la Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul oferă asistență cetățenilor români aflați în incinta acestuia, în funcție de necesități. Nu s-au înregistrat cazuri speciale", a arătat ministrul.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza