Turcan: Minerii îşi vor primi salariile şi beneficiile restante în trei tranșe

Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile şi beneficiile restante în trei tranşe, a dat asigurări ministrul muncii, Raluca Turcan.

Adăugat: 22 Februarie 2021
Ultima actualizare:22 Februarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După discuţiile avute cu liderii sindicali ai minerilor din Valea Jiului, care protestează de mai multe zile, Raluca Turcan a declarat: Vom aloca bani în trei tranşe pentru drepturile salariale restante după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajaţii care intră în pensie şi, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre şi de la locul de muncă, precum şi tichetele de masă. Practic, am agreat împreună cu reprezentanţii minerilor ca aceste plăţi, în trei tranşe, să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 şi 26 minerii să poată să încaseze drepturile salariale restante şi, de asemenea, o parte dintre beneficiile restante, cum sunt tichetele de masă şi banii de transport.

Ministrul muncii a mai spus că în această seară Guvernul va adopta hotărârea prin care vor fi prezentate normele de aplicare pentru procedura plăţilor restante.

Raluca Turcan a mai precizat că prin soluţia găsită Complexul Energetic Hunedoara are un răgaz de trei luni pentru a se organiza.

Deocamdată nu există nicio reacţie a protestatarilor din Valea Jiului.

Cei 70 de mineri, care s-au blocat în subteran în urmă cu şase zile, sunt tot acolo, iar colegii lor, veniţi să îi susţină, sunt tot în faţa sediului din Petroşani al Complexului Energetic HunedoaraAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza