Tudose: Măsurile fiscale vor avea efecte benefice pentru România

Premierul Mihai Tudose dă asigurări că sunt bani suficienţi pentru creşterea veniturilor, dar şi pentru investiţiile în diverse domenii.

Adăugat: 10 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

Premierul Mihai Tudose spune că măsurile fiscale adoptate de guvern sunt sustenabile şi că vor avea efecte benefice pentru România, inclusiv pensii mai mari.

Într-o postare pe Internet, şeful guvernului a spus că sunt bani suficienţi pentru creşterea veniturilor, dar şi pentru investiţiile în diverse domenii.

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va contribui la reducerea deficitului pe fondul de pensii.

Într-un interviu televizat, ministrul muncii a precizat că după aplicarea noului Cod Fiscal se aşteaptă la o colectare mai bună a contribuţiilor la buget.

Lia Olguţa Vasilescu a dat din nou asigurări că salariile nete nu vor scădea şi că anagajtorul care nu va vira contribuţiile angajatului la bugetul de stat va suporta consecinţele.

"Ce făceau până acum angajatorii? Plăteau doar contribuţia angajatului, nu o plăteau şi pe a firmei lor. De acum înainte nu se mai poate face acest lucru, devine din nou penal, dar nu prin Codul Fiscal se stabilesc sancţiunile penale, ci prin cu totul alte legi, iar penalităţile le vor plăti în continuare firmele, nu angajaţii, pentru că ele sunt obligate de fapt prin acest cod ca să vireze banii respectivi", a spus Lia Olguţa Vasilescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza