Tudorel Toader: Proiectul de modificare a legilor justiţiei, finalizat

Proiectul de modificare a legilor justiţiei este finalizat şi va fi prezentat public pe data de 23 august.

Adăugat: 2 August 2017
Ultima actualizare:2 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut azi, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Acesta a precizat că este vorba de modificări de fond, şi nu de formă.

Tudorel Toader nu a oferit amănunte legate de conţinutul proiectului de lege.

A detaliat în schimb propunerile pe care Ministerul Justiţiei le face cu scopul îmbunătăţirii condiţiilor din sistemul de detenţie românesc, măsuri în acord cu decizia-pilot a Curţii Europene pentru Drepturile Omului, care a făcut o serie de recomandări pentru ameliorarea problemei sistemice din penitenciare, confruntate în principal cu supra-aglomerarea.

Ministrul Justiţiei i-a chemat pe liderii sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor la o dezbatere, săptămâna viitoare, pe 8 august, pentru a le prezenta două categorii de propuneri: modificări legislative şi de extindere a unităţilor de detenţie actuale. 

"Avem în vedere două categorii de măsuri privind situaţia concretă din penitenciare, două penitenciare unde s-a demarat procedurile pentru construcţia acestora, măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru extinderea penitenciarelor existente. Avem în vedere preluarea unor foste unităţi militare care pot fi adaptate şi transformate în unităţi de penitenciare. Pe plan normativ, pe plan legislativ, avem în vedere măsura aceea a supravegherii electronice, aşa numita "brăţară electronică" şi alte măsuri la nivel normativ", a declarat acesta.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza