Tudorel Toader neagă o întâlnire cu Sebastian Ghiţă

Tudorel Toader a afirmat că nu s-a întâlnit cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, în Serbia.

Adăugat: 28 Martie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a susţinut, în această dimineaţă, că nu s-a întâlnit, în vizita în Serbia, cu fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a explicat că nu poate discuta direct cu o persoană aflată în procedura de extrădare.

Ministrul Toader a prezentat din nou, cronologic, corespondenţa purtată între autorităţile din România şi Serbia cu privire la cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă.

El a asigurat că dacă se vor mai cere documente, Ministerul Justiţiei va da curs imediat solicitării şi le-a reproşat magistraţilor din Ploieşti că au tergiversat trimiterea unor documente cerute de partea sârbă.

"Am văzut şi eu preocuparea dumneavoastră firească privind documentele transmise de la Ministerul Justiţiei. Cel mult puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie, până pe 21 martie, să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România, unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni! Cum să se întâlnească un ministru al justiţiei cu cineva care este în procedură de extrădare! Unii m-au întrebat dacă participă la discuţii, cu ministrul justiţiei. Este absolut imposibil! Nu că nu am avut, nici măcar nu l-am văzut, cum nu l-aţi văzut dumneavoastră ieri sau alaltăieri! Nu poartă un inculpat dialog direct cu ministrul justiţiei, oricare ar fi el! El are o procedură de extrădare în Serbia şi trebuie să se adreseze instanţei din Serbia, nu Ministerului Justiţiei din România", a spus Tudorel Toader. 

Fostul deputat PSD, Sebastian Ghiţă, care este urmărit penal sau trimis în judecată în mai multe multe dosare de corupţie, se află în Serbia, după ce a fugit din România în decembrie 2016.

El a fost prins anul trecut în ţara vecină, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Martie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza