Tudorel Toader: Magistratul trebuie să fie responsabilizat în actul decizional

Ministrul Justiției declară în în lege trebuie să existe o prevedere care să-i responsabilizeze pe magistrați.

Adăugat: 4 Decembrie 2017
Ultima actualizare:4 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat astăzi, la Parlament, că îşi doreşte ca în Statutul judecătorilor şi procurorilor să existe o prevedere care să îl responsabilizeze pe magistrat.

El spune că magistratul trebuie să fie mai atent în actul decizional.

"Nu doresc ca magistratul să răspundă, dar doresc ca în lege să fie o prevedere care să-l responsabilizeze, să-l facă mai atent în actul decizional, că până la urmă un magistrat, un singur om decide soarta altui semen de-al lui, un om care are o problemă juridică. Şi, atunci, ai două garanţii pentru magistrat; trebuie să ai măcar una pentru cetăţean, care se simte protejat prin faptul că magistratul este responsabilizat", a spus Tudorel Toader.

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, a declarat că PSD şi ALDE vor susţine mâine, în plen, un amendament respins de comisie, care prevede că, în cazul săvârşirii unei erori de către un judecător sau procuror, statul se îndreaptă cu acţiune împotriva magistratului pentru recuperarea prejudiciului, informează  redactorul RRA,  Alina Bordeiaşu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza