Tudorel Toader lucrează la varianta sesizării CCR în cazul şefei DNA

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat astăzi că a finalizat o primă variantă a sesizării pe care ar urma să o trimită Guvernul la CCR în cazul refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA.

Adăugat: 18 Aprilie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Tudorel Toader a spus că premierul Viorica Dăncilă ar fi de acord să îşi asume acest demers, iar sesizarea ar urma să fie trimisă luni la CCR.

Ministrul justiţiei consideră că decizia preşedintelui a fost una de natură politică.

Tudorel Toader: De ce spun politic? Pentru că nu a venit cu argumente juridice, nu a venit cu argumente manageriale şi, mai mult, ne-a spus dinaintea raportului meu că nu o va revoca. Am vorbit cu doamna premier chiar ieri, i-am prezentat să spunem principalele elemente pe care le poate prinde în sesizarea CCR. A rămas că zilele acestea finalizez sesizarea ca să valorific şi documentul, repet, politic de la preşedinte, luni mă voi întâlni cu doamna premier din nou. Sper ca dânsa să fie de acord să şi-o însuşească şi tot luni sesizăm CCR.

Reporter: Doamna premier este de acord cu această sesizare?

Tudorel Toader: Da. Nu a văzut forma finală, dar din ceea ce i-am prezentat până acum ieri mi-a spus că este de acord.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Aprilie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza