Tudorel Toader, întâlnire cu delegația GRECO

Delegația GRECO s-a aflat la Bucureşti pentru o evaluare urgentă a legislaţiei din domeniul judiciar din perspectiva luptei anticorupţie.

Adăugat: 25 Februarie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministerul Justiţiei a postat,pe site-ul său un comunicat despre întâlnirea pe care ministrul Tudorel Toader a avut-o, miercuri, cu delegaţia de raportori ai Grupului de State împotriva Corupţiei - GRECO.

Delegaţia s-a aflat la Bucureşti pentru o evaluare urgentă a legislaţiei din domeniul judiciar din perspectiva luptei anticorupţie.

În comunicatul ministerului, postat şi de ministrul Tudorel Toader pe contul său de Facebook, se menţionează că întrevederea a avut ca obiect discutarea amendamentelor aduse celor trei legi ale justiţiei şi a implicaţiilor practice pe care acestea le pot avea asupra sistemului judiciar român.

Pe aceeaşi temă, echipa GRECO s-a întâlnit şi cu alţi interlocutori din mediul guvernamental, legislativ, judiciar şi al organizaţiilor non-guvernamentale, mai spune comunicatul Ministerului Justiţiei.

GRECO preciza, în urma discuţiilor de la Bucureşti, că cei responsabili cu investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor de corupţie ar trebui să beneficieze de independenţa şi autonomia corespunzătoare funcţiilor lor, inclusiv în cazul mecanismelor disciplinare.

Delegaţia GRECO le-a recomandat autorităţilor să solicite punctul de vedere al Comisiei de la Veneția referitor la legislaţia vizând reforma în justiţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza