Tudorel Toader: Este necesară transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

Ministrul justiţiei precizează că acest demers trebuie realizat până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiţie.

Adăugat: 27 Mai 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader. Sursa. Guvernul României
trimite pe mail

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că este necesară transpunerea în legislaţia naţională a Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie, pentru că, în caz contrar, România riscă sancţiuni.

Într-o postare pe Facebook, ministrul justiţiei precizează că acest demers trebuie realizat până la momentul în care Comisia Europeană va sesiza Curtea Europeană de Justiţie.

Tudorel Toader afirmă că Ministerul a finalizat un proiect de lege în acest sens în luna iulie a anului trecut şi l-a trimis la Guvern.

Proiectul a fost aprobat de Executiv şi trimis Senatului, iar apoi a ajuns în Camera Deputaţilor, iar de acolo spre dezbatere în Comisia specială. Ministrul justiţiei acuză opoziţia că a blocat dezbaterile privind transpunerea Directivei, după ce a contestat Comisia la Curtea Constituţională.

Amintim că zilele trecute, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României şi a altor 10 state comunitare pentru că nu au transpus în legislaţia naţională Directiva privind prezumţia de nevinovăţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Mai 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza