Tudorel Toader: Arhiva SIPA va fi desecretizată

Arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei - SIPA va fi desecretizată în cel mai scurt timp.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut astăzi, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Respectând procedurile legale, în cel mai scurt timp, desecretizez arhiva SIPA", a spus Tudorel Toader reporterului Antena 3.
 
Şi şefa Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie- Cristina Tarcea a afirmat că susţine desecretizarea arhivei SIPA în mai multe etape.

"L-am auzit aseară vorbind despre acest subiect şi spunea că acest proces ar trebui făcut în mai multe etape, lucru cu care eu sunt întrutotul de acord, şi anume o inventariere a categoriei de documente care ar putea face parte din această arhivă SIPA şi în funcţie de specificul lor se va proceda sau nu la desecretizare. Dacă şi aceasta este declaraţia din această dimineaţă a ministrului Justiţie, eu o susţin, sunt de acord cu punctul dânsului", a declarat şefa Instanţei Supreme.

Scandalul a izbucnit, după ce în presă au apărut informaţii, potrivit cărora, o parte din documentele cuprinse în arhiva SIPA - care-i vizează pe procurori şi judecători - ar fi fost ar fi fost copiate, iar unele acte sustrase şi chiar distruse.

Între timp, Consiliul Superior al Magistraturii a cerut explicaţii de la Ministerul de Justiţie în legătură cu situaţia arhivei fostului său serviciu secret.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza