Tribunalul judecă intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Huneodara

Dacă va fi aprobată astăzi de Tribunalul Hunedoara, insolvenţa celui mai mare angajatator din judeţ va pune la adăpost societatea de executările silite.

Adăugat: 6 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tribunalul Hunedoara judecă astăzi cererea de intrare în insolvenţă depusă săptămâna trecută de Complexul Energetic Hunedoara.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă de Complexul Energetic Hunedoara săptămâna trecută, după vizita ministrului energiei la Petroşani, dar 19 societăţi comerciale cereau deja insolvenţa complexului, pentru că facturile neplătite depăşesc în total 1,2 miliarde de lei.

Dacă va fi aprobată astăzi de Tribunalul Hunedoara, insolvenţa celui mai mare angajatator din judeţ va pune la adăpost societatea de executările silite, dar situaţia financiară dezastruoasă a complexului nu se va schimba, deoarece în acest an sunt estimate pierderi de 400 de milioane de lei, pe lângă creanţele deja existente.

Pentru sindicaliştii din minerit, declararea insolvenţei nu este decât o formalitate, în condiţiile în care oricum Complexul Energetic Hunedoare se află de aproape doi ani în pragul falimentului.

La ce măsuri se aşteaptă liderii minerilor în următoarea perioadă şi ce schimbări poate determina intrarea în insolvenţă pentru cei aproape 6.400 de angajaţi aflaţi în programele noastre informative de astăzi de la Radio România Actualităţi.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza