Tribunalul Bucureşti: Adrian Năstase poate fi încarcerat

Tribunalul Bucureşti a decis că fostul premier Adrian Năstase poate fi încarcerat şi că nu există nici o piedică pentru poliţie să pună în executare sentinţa dată de Instanţa Supremă.

Adăugat: 26 Iunie 2012
Ultima actualizare:26 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat, marţi, că "nu există un impediment la executarea mandatului emis" pe numele lui Adrian Năstase.

"Felul în care cei de la poliţie vor decide dacă se continuă executarea şi formele în care se continuă această executare este strict problema lor. Eu v-am comunicat că soluţia Tribunalului Bucureşti, astăzi, este în sensul de a se considera că nu există un impediment la executarea mandatului emis de noi. Nu rămâne la aprecierea poliţiei. Poliţia va acţiona în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare", a declarat preşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei.

Institutul Naţional de Medicină Legală urmează să stabilească, la cererea poliţiei, dacă afecţiunile de care suferă Adrian Năstase permit transferul acestuia la penitenciarul Rahova.

Adrian Năstase trebuie să se prezinte miercuri la Institut, cu toate documentele medicale.

Medicul Brădişteanu şi trei poliţişti, urmăriţi penal în cazul Năstase

Procurorii anticorupţie au început marţi urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie pentru favorizarea lui Adrian Năstase.

Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase.

Potrivit procurorului general Laura Codruţa Kovesi sunt verificate şi documentele medicale în cazul lui Adrian Năstase,  fiind suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Adrian Năstase.

De asemenea, conducerea Poliţiei Române este chemată la DNA.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii".

Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.Autor:
Radio România
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
26 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza