Tribunal: Iohannis nu era preşedinte ales când a semnat procesul verbal al Congresului

Tribunalul Bucureşti a făcut publică motivarea în cazul deciziei de respingere a modificărilor aduse statutului PNL.

Adăugat: 19 Septembrie 2014
Ultima actualizare:19 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, la Congresul PNL. Fotografie de Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei de respingere a modificărilor aduse statutului PNL în iunie, că procesul-verbal al congresului a fost semnat de Klaus Iohannis, deşi acesta a fost ales doua zi la şefia partidului şi nu avea calitatea de "preşedinte ales".

Instanţa arată că procesul-verbal din prima zi a congresului, nu îndeplineşte condiţiile de formă prevăzute de lege, pentru că Iohannis a obţinut funcţia de preşedinte al PNL abia în a doua zi de congres, în 28 iunie.

Potrivit motivării, procesele-verbale ale congresului au fost înaintate pentru a fi înregistrate în Registrul Partidelor Politice, ele nefiind declarate nule.

În 8 septembrie, Tribunalul Bucureşti a respins modificările aduse statutului PNL la congresul din iunie, menţionând că "ia act de lucrările congresului" la care Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al formaţiunii în baza derogărilor privind vechimea necesară în partid.

PNL a anunţat imediat că va contest la Curtea de Apel Bucureşti decizia  Tribunalului, prin care au fost respinse unele modificări aduse statutului partidului, la Congresul din iunie.

În 9 septembrie, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declara, pentru Radio România Actualităţi, că această hotărâre a instanţei nu afectează cu nimic activitatea partidului, iar conducerea PNL este una legitimă.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza