Trenul Unirii a sosit la Iaşi, aducând mesajul unităţii românilor

Un tren denumit simbolic Trenul Unirii, remorcat de o locomotivă tricoloră, a sosit la Iaşi, aducând mesajul unităţii românilor.

Adăugat: 24 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În municipiul Iaşi, manifestările oficiale de Ziua Principatelor Unite au loc în Piata Unirii.

Corespondenţă de Constantin Mihai, Radio România Iaşi:

Peste 5.000 de cetăţeni au participat astăzi la manifestările organizate la Iaşi, pentru a marca Unirea de la 1859.

În Piaţa Unirii din localitate au fost prezenţi şi Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu.

De altfel, Casa Regală a şi transmis un mesaj celor prezenţi la Iaşi, mesaj care a fost citit de senatorul liberal de Iaşi, Iulia Scântei.

Printre oficialităţi am remarcat prezenţa ambasadorului plenipotenţiar al României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă şi a primarului Chişinăului, Silvia Radu.

Necesitatea dezvoltării unui proiect de anvergură de esenţă europeană care să unească cele două maluri de Prut a fost mesajul transmis de reprezentantul Guvernului de la Chişinău, ministrul culturii, Monica Babuc.

La rândul său, consilierul prezidenţial Andrei Moraru a arătat că anul 2018 trebuie să reprezinte punctul de început pentru un proiect de ţară, al unei Românii ataşate de valorile democratice europene şi statului de drept.

De remarcat că la manifestările de la Iaşi au participat peste 500 de tineri basarabeni.

În jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, ei au desfăşurat un tricolor lat de 3 metri şi lung de peste 100 de metri.

În context, să spunem că dimineaţa, la sediul primăriei au fost marcaţi 10 ani de la semnarea documentului de înfrăţire dintre Iaşi şi Chişinău.

În încheiere, amintesc că la această oră oficialităţile sunt prezente la Mânăstirea Trei Ierarhi, la slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza