Trei zile de doliu naţional în Belgia

În întreaga Belgie, unde au fost decretate trei zile de doliu naţional, drapelele au fost coborâte în bernă în memoria victimelor atacurilor de ieri la Bruxelles, revendicate de gruparea Statul Islamic.

Adăugat: 23 Martie 2016
Ultima actualizare:23 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: wall-street.ro
trimite pe mail

UPDATE  Evenimentele de astăzi arată că nu numai Belgia a fost atacată ieri, ci întreaga Europă.

Este ceea ce spun, de altfel, oficialii europeni şi cei belgieni, care au ţinut un moment de reculegere.

După ce a apărut în sediul executivului comunitar, alături de cabinetul Juncker, pentru un moment de reculegere, Regele Filip al Belgiei şi Regina Matilda, dar şi premierul Charles Michel au mers la aeroportul Zaventem să depună o coroană de flori în memoria victimelor.

Ei au mers şi la Spitalul Militar Reine Astrid pentru cei care au suferit arsuri grave în timpul atentatelor, şi ne amintim că acolo au fost trataţi şi pacienţii români din clubul Colectiv, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.

Cuplul regal au depus şi o coroană de flori la staţia de metrou Maelbeek.

În Piaţa Bursei, din Bruxelles, continuă să se strângă din ce în ce mai multă lume, pentru a comemora victimele atentatelor.

Între timp, procurorul federal confirmă că fraţii Bakraoui sunt doi terorişti kamikaze din atentatele de ieri.

Unul din ei s-a aruncat în aer la aeroportul Zaventem, iar celălalt în trenul metroului din staţia Maelbeek.

A fost găsit un laptop al unuia dintre fraţi, în care anunţa crima, dar şi explozibil, iar cel de-al treilea nu a fost prins, confirmă procurorul.

Procurorul general al Belgiei a mai precizat că 31 de oameni au murit în atacurile de la aeroport şi metrou şi a precizat că este posibil ca cifra să se modifice din cauza stării grave în care se află mulţi răniţi.

În total 270 de persoane au fost rănite în explozii.

El a confirmat că Ibrahim el-Bakraoui a fost atentatorul sinucigaş de la aeroport, fratele acestuia, Khalid el-Bakraoui, a comis atacul de la metrou şi al treilea suspect, Najim Laachraou, încă este căutat.

Potrivit corespondentei RRA, Cerasela Rădulescu, autorităţile belgiene au anunţat că menţin nivelul maxim de alertă în întreaga ţară şi că aeroportul din Bruxelles va fi închis şi mâine.

Doliu naţional şi în România

De altfel, mâine, 24 martie, a fost declarată zi de doliu naţional.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu a făcut în acestă după-amiază anunţul.

"Guvernul a decis declararea zile de 24 martie zi de doliu naţional, drapelele la instituţii vor fi coborâte în bernă", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, după şedinţa Executivului.

Dan Suciu a adăugat că Guvernul recomandă posturilor de radio şi televiziune, precum şi instituţiilor culturale să-şi adapteze programele acestei decizii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cerasela Rădulescu
Adăugat:
23 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza