Trei oraşe din România, în procedură de infringement din cauza poluării

Trei oraşe din România sunt în procedură de infringement din partea Comisiei Europene, din cauza gradului de poluare.

Adăugat: 14 Martie 2017
Ultima actualizare:14 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană a declanşat 10 proceduri de infringement împotriva ţării noastre din cauza problemelor de mediu, a declarat astăzi la Sibiu ministrul de resort, Daniel Constantin.

El a precizat că una dintre proceduri vizează trei mari oraşe care au depăşit cu mult nivelul admisibil de poluare. 

"Avem trei oraşe în momentul de faţă care sunt în procedură de infringement din partea Comisiei Europene pentru că a crescut gradul de poluare. Bucureştiui, Iaşiul şi Braşovul, cu administraţiile respective, lucrăm în momentul de faţă, să încercăm să rezolvăm procedura. Din păcate, pe mediu România are cele mai multe probleme în raport cu Comisia Europeană. Multe termene depăşite, multe acţiuni la care ne-am angajat şi pe care nu le-am îndeplinit, asta ne-a atras până la acest moment nu mai puţin de zece proceduri de infringement, deci de punere sub supraveghere pe problemele respective. Ele ţin în special şi sunt grupate în două mari categorii: zona de deşeuri şi zona de poluare", a spus Daniel Constantin. 

Din cauza depozitelor de deşeuri neconforme, împotriva României a fost declanşat deja un proces la Curtea de Justiţie a UE şi ţara noastră riscă să primească penalităţi.

Ministrul mediului a mai spus că, dacă se va întâmpla acest lucru, amenzile ar trebui să fie plătite de proprietarii depozitelor municipale sau industriale, adică de administraţiile locale sau de societăţile comerciale care nu şi-au îndeplinit angajamentele de mediu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza