Trei miniştri au preluat portofoliul lui Chiţoiu. Află cine sunt

Cei trei sunt: ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă şi ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Adăugat: 22 Decembrie 2012
Ultima actualizare:22 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă şi ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini au preluat, sâmbătă, portofoliile pe care urmează să le coordoneze de la fostul ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu.

În declaraţia de presă, ministrul Economiei, Varujan Vosganian a spus că priorităţile celor trei ministere vizează rezolvarea problemelor la companii precum Oltchim, reactualizarea strategiei energetice, reactualizarea politicii industriale.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a transmis directorilor din ministere prezenţi la preluarea mandatelor că pentru acesta este important timpul.

"Sunt un om de dialog, dar nu prea am timp. Dacă mă duceţi cu 3 zile, o săptămână, nu îmi sunteţi prieteni", a spus acesta.

Problemele societăţii Oltchim au fost amintite şi de fostul ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu.

"Problemele care ard sunt Oltchim, ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica. Din noiembrie a trecut pe profit, activitatea administratorului judiciar a fost foarte bună, a tăiat cheltuieli de peste 120 milioane euro şi a anulat contractele preferenţiale. Oltchim este în dificultate, nu are finanţare. Am discutat să găsim soluţii până la adoptarea noii strategii", a precizat Chiţoiu, citat de Agerpres.

Prezentă la preluarea portofoliului, ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a amintit, la rândul său, că sprijinirea sectorului IMM este o prioritate a noii guvernări.

"Vreau să ducem la bun sfârşit proiectele din subordinea ministerului. Cred că gândirea Guvernului, de a sprijini sectorul IMM, a fost binevenită punând atribuţii specifice fiecărui minister. Sper să muncim eficient, cu rezultate concrete", a declarat Maria Grapini, informează Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza