Trei autostrăzi vor fi construite în parteneriat public - privat

Trei autostrăzi, un complex medical universitar şi 15 spitale CFR modernizate - sunt investiţii strategice pe care guvernul urmează să le realizeze în parteneriat public privat.

Adăugat: 25 Mai 2018
Ultima actualizare:25 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pentru stimularea unor astfel de proiecte de anvergură, executivul a modificat, ieri, pachetul de legi privind achiziţiile publice pentru ca procedura de atribuire a unui contract să fie simplificată.

Premierul Viorica Dăncilă a spus că prin aceste schimbări este redusă birocraţia şi termenele, adăugând că a fost consultată şi Comisia Europeană.

Noile prevederi stabilesc că singurul organ de control al contractelor de achiziţii va râmâne Curtea de Conturi. De asemenea, modificările neesenţiale ale contractelor de achiziţii se vor face fără reluarea procedurilor de atribuire. Cele mai multe modificări ţin de contestaţii.

Pentru a se elimina contestaţiile nejustificate se introduce cauţiunea pentru depunerea contestaţiilor şi se introduce taxa pentru depunerea plângerii la Curtea de Apel.

De asemenea, se vor scurta termenele de de soluţionare a plângerilor la Curtea de Apel.

Alte modificări ţin de simplificarea procedurilor şi de îmbunătăţirea activităţii Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Executivul a mai adoptat şi lista cu primele investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public privat. Este vorba de construirea a trei autostrăzi - după cum preciza premierul Viorica Dăncilă.

"Autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov, autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, autostrada Bucureşti - Craiova - Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat. Avem apoi Oraşul medical universitar complex "Carol Davila" care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă Aeroportul "Henri Coandă". Tot în parteneriat public privat avem operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR", a spus Viorica Dăncilă. 

Executivul a mai hotărât astăzi să acorde ajutoare financiare de aproximativ 600 de mii de lei pentru 170 de familii şi persoane singure din judeţul Neamţ, care au fost afectate de inundaţii, accidente rutiere şi care au probleme de sănătate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza