Tratamente oncologice mai rapide după defiinţarea comisiilor de specialitate

Pacienţii vor putea primi, mai rapid decât până acum, tratamente oncologice scumpe, după ce au fost desfiinţate comisiile de specialitate de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Adăugat: 3 Martie 2017
Ultima actualizare:3 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut de coordonatoarea Serviciului de asistenţă medicală în ambulator şi spitalizare de zi, Adina Croitoru, la o conferinţa despre"Tratamentele Inovative în Oncologie", care se desfăşoară, astăzi, la Bucureşti.

Medicul a menţionat că este prematur să prevadă efectele acestei măsuri asupra consumului de medicamente, însă a dat asigurări că anumite protocoale şi ghiduri de prescriere au fost modificate conform cerinţelor europene şi se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

"Pacienţii vor beneficia mult mai rapid de tratamente îndată ce prescripţia se va face online sau offline către Casa Naţională, practic în aceeaşi lună pot să beneficieze de tratamentul cu molecule scumpe. Putem spune că nu au mai fost liste de aşteptare la Casa Naţională şi aproape toate cererile au fost aprobate. În momentul de faţă sunt 24 de molecule aprobate în tumorile solide cu aproape 30 de indicaţii", a mai spus ea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
3 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza