Transportatorii și-au încheiat protestele

Preşedintele Confederaţiei Transportatorilor Autorizaţi din România, Vasile Ştefănescu, a declarat că revendicările lor au avut ecou şi că au primit promisiuni că se vor căuta soluţii pentru rezolvarea problemelor.

Adăugat: 17 Decembrie 2015
Ultima actualizare:17 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Transportatorii au protestat astăzi în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, nemulţumiţi în special de majorarea tarifelor pentru asigurările obligatorii.

În capitală, mii de autocare, autobuze şi taxiuri au blocat traficul în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente spre Casa Presei.

După discuţii la sediul guvernului între reprezentanţi ai protestatarilor şi vicepremierul Vasile Dâncu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România, Vasile Ştefănescu, a declarat că revendicările lor au avut ecou şi că au primit promisiuni că se vor căuta soluţii pentru rezolvarea problemelor.

"Ni s-a spus că au început nişte anchete la asiguratori şi vor da până la sfârşitul anului ce s-a descoperit şi ce nu s-a descoperit, guvernul şi-a dat seama că pe această piaţă de asigurări este o anomalie; sperăm să o rezolve. Supraacciza, a fost votat bugetul ieri în parlamentul României, îl aşteaptă pe primul ministru să vadă ce măsuri se pot lua, ce rectificări bugetare, să revenim de unde am plecat în 2013. Dăm un vot de încredere guvernului şi în caz că toate promisiunile care ni s-au făcut astăzi nu se vor rezolva /.../ în stradă alături de dvs, dar în toată ţara, nu numai aici la guvern", a spus Vasile Ştefănescu.

Circulaţia în centrul capitalei a revenit la normal.

Răspunsul Guvernului

Potrivit unui comunicat primit de la Palatul Victoria, vicepremierul Vasile Dâncu a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară ca după control să propună măsuri legislative adecvate.

De asemenea, a fost agreat un calendar de discuţii între părţile implicate direct, iar solicitarea de eliminare a accizei va fi transmisă Ministerului de Finanţe spre analiză.

Vicepremierul le-a mai spus manifestanţilor că, până la sfârşitul anului, executivul are în procedură de avizare un act normativ privind plata arieratelor, inclusiv pe cele din domeniul transporturilor.

Escaladarea preţurilor RCA "poate duce la falimentul firmelor mici"

Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaţilor cere Autorităţii de Supraveghere Financiară soluţii pentru stabilirea unor sume rezonabile pentru asigurarea RCA-Cartea Verde.

Preşedintele comisiei, deputatul Mihai Lupu, arată că escaladarea preţurilor RCA poate duce la falimentul firmelor mici de transport rutier şi la migrarea în alte ţări a firmelor medii şi mari.

Deputaţii din comisie îşi propun ca la începutul sesiunii viitoare să strângă la masa discuţiilor factorii decizionali implicaţi în reglementarea pieţei asigurărilor.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza