Transportatorii, nemulţumiţi de explicaţiile Guvernului

Transportatorii ameninţă că nu vor pleca dn Piaţa Victoriei din Bucureşti dacă Guvernul nu va stabili chiar astăzi nivelul la care vor fi îngheţate poliţele RCA pentru autovehiculele grele.

Adăugat: 15 Septembrie 2016
Ultima actualizare:15 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Nemulţumirea lor a crescut după răspunsul executivului la protestele de astăzi.

Preşedintele de onoare al Federaţiei Operatorilor Rutieri FORT, Augustin Hagiu a declarat reporterului RRA.

"Niciunul dintre transportatori nu vor să reunţăm la acest protest. Absolut toţi îşi dresc ca acest protest să continue până în momentul în care vom avea tarifele prezentate în mod oficial şi asumate sau măcar estimarea acestor tarife, care să ne liniştească şi să creeze acea zonă de predictibilitate de care piaţa de transport are nevoie. Ar fi nemaipomenit dacă premierul şi-ar rupe din timpul dânsului foarte, foarte preţios şi după 12 luni de chin al unui sector economic care aduce 5% din PIB ne-ar băga în seamă", a spus Augustin Hagiu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat cu o oră în urmă că este inadmisibil să i se solicite Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA, întrucât problema ar fi de competenţa Autorităţii de Supraveghere Financiară.

El a mai menţionat că executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă de ieri tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza