Transportatorii intră în grevă japoneză

Transportatorii vor intra în grevă japoneză şi vor circula cu o viteză de 30 de kilometri pe oră în fiecare zi timp de o oră, până când tarifele RCA vor scădea la cel mult 4.907 lei pe an, de la 22 de mii de lei cât sunt în prezent.

Adăugat: 19 August 2016
Ultima actualizare:19 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România mai precizează în comunicatul remis presei, că au depus deja cererea oficială, pentru a organiza un protest la nivel naţional pe 15 septembrie, la care ar putea participa 40 de mii de autovehicule.

"Astfel, în semn de protest, transportatorii rutieri vor demara o grevã japonezã și vor circula zilnic o orã cu 30 km/h oriunde se află în România pânã când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015, de cãtre compania de consultanță Milliman la cererea ASF. Totodatã, transportatorii rutieri care participã la greva japoneză sunt invitați sã-și pună în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA - Merg o oră pe zi cu 30 km/h - Vreau să trăiesc”, mesaj care indicã falimentul în care sunt aruncați transportatorii de către Guvern, Parlament, Președinție, ASF și asigurări", se spune în comunicat.

Transportatorii sunt nemulţumiţi că negocierile purtate cu guvernul şi cu Autoritatea de Supraveghere Financiară referitoare la scăderea tarifelor RCA au eşuat.

Ei consideră că firmele de asigurare nu sunt, de fapt, interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar să stabilească preţuri foarte mari.

COMUNICATUL UNTRRAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza