Traian Igaş: Numărul angajaţilor MAI ar putea ajunge 132 de mii

Ministrul de interne, Traian Igaş, a propus ca procesul de restructurare şi reorganizare a ministerului şi a tuturor structurilor aflate în subordine să se încheie în acest an, urmând ca, la final, să se ajungă undeva la 132 de mii de angajaţi.

Adăugat: 8 Aprilie 2011
Ultima actualizare:8 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent, vineri, la Alba Iulia, ministrul Traian Igaş a declarat că nu vor mai fi făcute disponibilizări în Administraţia Publică Locală, pentru că aici au fost deja, în 2010, reduceri masive, ci numai la structurile de arme.

 

 


"Trebuie să asigurăm pe fiecare cetăţean că suntem preocupaţi de tot ceea ce înseamnă ordine şi siguranţă publică. Nu vor pleca oameni din sectorul operativ, şi anume nu vom disponibiliza oameni care în momentul de faţă asigură ordinea şi siguranţa publică, vor pleca cu precădere oameni care nu au avut activitate, oameni care au încălcat regulile pe care noi le avem, şi oameni pe care îi regăseam de regulă prin birouri", a afirmat ministrul administraţiei şi internelor.

 

 

 

Restructurările vor ajunge, a mai spus ministrul şi în zona de ordine şi siguranţă publică, însă fără a afecta structurile care asigură siguranţa zilnică a cetăţeanului.

 

 

 

 

"Am spus-o în Senat, după ce vom definitiva tot acest demers, vom ajunge undeva la 132.000 de angajaţi', a declarat Traian Igaş.

 

 

 

 

Salariile poliţiştilor vor fi plătite corespunzător

 

 

 

În privinţa salariilor poliţiştilor şi personalului administrativ din minister, Traian Igaş aspus că nu se pune problema neplăţii acestora.

 

 

 

 

"Fiecare angajat al nostru îşi va lua în integralitate banii cuveniţi pentru munca prestată până în ultima zi de muncă. Deci, nu există niciun fel de risc din punctul ăsta de vedere. Am identificat soluţiile corecte, legale, pentru a ne încadra în bugetul pe care-l avem la capitolul salarizare" a mai spus ministrul.

 

 

El a mai spus ca vor fi vizaţi de disponibilizare în special cei care nu si-au facut datoria, au abateri, au dosare penale.

 

 

 

"Vor pleca cei care nu si-au facut datoria, vor ramane cei care sunt profesionisti suta la suta, din toate structurile", a aratat ministrul de Interne.

 

 El a susţinut că  Ministerul are un proiect de lege pe aceasta temă, proiect care va intra saptamana viitoare in dezbaterea Senatului, in procedura de urgenta.

 

 

Traian Igaş a mai spus că abia după ce acest proiect va trece si de Camera Deputatilor, ar putea spune exact care este numărul persoanelor care vor fi disponibilizate.

 

 

Procesul de disponibilizare ar urma să se desfăşoare în două etape, astfel în prima parte a acestui an ar urma să fie disponibilizaţi  peste 7.900 de angajati, numarul salariaţilor MAI ajungand astfel la 141.000.
 

 

 

În a doua parte a anului 2011, alţi 10.000 de angajati din structurile de ordine publica ar urma să plece.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
8 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza